MIRVI blogt, schrijft, werkt, leest en inspireert

Als ontwerper stuur ik vaak grote bestanden naar mijn klanten. Concepten van flyers, folders en brochures, maar soms ook van een compleet boek. Andersom krijg ik van klanten regelmatig grote fotobestanden om te gebruiken in mijn ontwerpen.

Gelukkig zijn we tegenwoordig niet meer afhankelijk van papieren drukproeven en postbodes, maar kunnen we alles digitaal regelen. En omdat ik dat graag snel, gemakkelijk en betrouwbaar wil doen, ben ik al jaren fan van WeTransfer.com.

Online platform

WeTransfer.com is een online platform om bestanden uit te wisselen. Het idee is simpel: de ene partij uploadt bestanden, WeTransfer verstuurt een link naar de ontvangende partij en die kan de bestanden op zijn beurt weer downloaden. Ingewikkelder is het niet.

Volop voordelen

De voordelen? Mailboxen raken niet oververhit, je kunt meerdere bestanden tegelijk versturen (tot een maximum van maar liefst 2 GB per transfer) en misschien nog wel het mooiste voor een controlfreak als ik: je ontvangt als versturende partij altijd een bevestigingsmail zodra de ontvanger de bestanden heeft gedownload. Je hoeft je dus nooit meer af te vragen of de digitale postduif zijn werk wel goed gedaan heeft.

Daar komt nog bij dat het gratis is (tenzij je meer functionaliteiten wilt), je hoeft je niet te registreren en het ziet er ook nog eens fraai uit: simpel, helder en met advertenties die vaak zo mooi zijn vormgegeven dat ze niet storen.

Maar let op

Een nadeel is dat de bestanden bij gratis gebruik slechts 1 week beschikbaar blijven op de servers van WeTransfer.com. Daarna worden ze verwijderd. Extra opletten dus in vakantieperiodes. Maar gelukkig blijven de originele bestanden gewoon op je eigen computer staan, dus je kunt ze altijd weer opnieuw uploaden.

Extra optie: downloadlink in plaats van mail

En soms ontdek je opeens een nieuwe functie: je kunt je bestanden ook alleen uploaden en een downloadlink genereren, zonder dat je e-mailadressen hoeft in te geven. Wel zo praktisch als je even snel een link wilt delen, bijvoorbeeld via Skype.

Zelf eens proberen? Surf naar WeTransfer.com.

Blog