MIRVI blogt, schrijft, werkt, leest en inspireert

kofferbaktest

De workshop 'Laat je website voor jou werken!' die MIRVI gisteravond samen met Webdesign Vonck voor JBN Drenthe verzorgde was een succes.

Hoe effectief is jouw website?

De meeste JBN'ers die aanwezig waren, hebben een eigen website. Wij vroegen ons af hoe effectief die websites zijn en of ze wel passen bij wat de ondernemers willen uitstralen. Belangrijk om eens bij stil te staan, want weten we eigenlijk wel wat onze bezoekers van onze website vinden? De workshop begon met 7 tips hoe je je website nog sterker kunt maken. Daarna gingen we elkaars website bekijken aan de hand van de zogenaamde kofferbaktest. 

Kofferbaktest

De kofferbaktest maakte duidelijk hoe toegankelijk de websites zijn. Je kent het wel: je geeft een zoekopdracht en komt terecht op een willekeurige pagina van een voor jou onbekende website. Hoe snel begrijp je dan van wie de website is, wat diegene te bieden heeft en of het interessant genoeg is voor jou om verder te lezen? De kofferbaktest simuleert die situatie. De JBN'ers konden in groepjes elkaars website bekijken en dat leverde waardevolle feedback en goede tips op. Genoeg inspiratie dus voor iedereen om nog eens kritisch naar de eigen website te kijken. Zelfs de borrel bleef nog even staan, zodat alle websites bekeken konden worden.  

JBN Drenthe

Het Jonge Bedrijven Netwerk Drenthe is een inspirerend en resultaatgericht netwerk voor jonge en kleine bedrijven in Drenthe. Iedere maand organiseert het JBN een netwerkavond met onder andere een interactieve workshop, verzorgd door JBN'ers. Nieuwsgierig, maar nog geen lid? Informeer naar de mogelijkheden om een keer sfeer te proeven als introducee!

MIRVI-nieuws