MIRVI blogt, schrijft, werkt, leest en inspireert

Lekker leesbare teksten

Astrid van Nieuwenhoven werkt al jaren als communicatieprofessional voor openbare scholengemeenschap Singelland. De directeur van een van de locaties wilde de teksten van zijn schoolgids graag laten herschrijven. Het moest vooral lekker leesbaar worden. Astrid vroeg MIRVI een handje te helpen.

Workshop 'actief en helder schrijven'

De start van het project was een workshop 'actief en helder schrijven'. Natuurlijk met de nodige theorie, maar ook met veel concrete tips om teksten eenvoudig, beknopt en lekker leesbaar te maken. En omdat schrijven uiteindelijk een kwestie van doen is, oefenden we met voorbeeldzinnen, gedeeltelijk uit teksten van de school zelf. Een op maat gemaakte workshop dus.  

Aan de slag

Na alle tips en adviezen gaan we nu elk een gedeelte van de schoolgids herschrijven en daarna samenvoegen. Ik geef feedback op de teksten van Astrid en samen maken we er één geheel van. En Astrid? Die liet vandaag enthousiast weten dat ze nu al het resultaat merkt van de workshop.

Astrid over de workshop: 

"Een workshop als deze is erg fijn om je eigen schrijven weer eens even kritisch onder de loep te nemen. Al een paar dagen na de workshop paste ik de aangeleerde technieken in de praktijk toe bij het schrijven van een wervende tekst. Wat een heerlijk gevoel gaf dat! Iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl, maar er zijn nu eenmaal richtlijnen die een tekst actief, doelgericht en daadkrachtig maken. Deze workshop helpt je daarbij en zet je 'op scherp'. Top!"

MIRVI-nieuws