MIRVI blogt, schrijft, werkt, leest en inspireert

Vorige week is de nieuwe website van Socialsofas Oldambt gelanceerd. Ontworpen door MIRVI, gebouwd door Yellow Internetdiensten.

Over de socialsofa's

Sinds april 2009 worden er in het Oldambt socialsofa's gemaakt. Deze banken zijn van massief beton en wegen zo'n 1.700 kilo. Ze staan op diverse locaties in de openbare ruimte. Ze worden bekleed met glasmozaïek door vrijwilligers uit de gemeente Oldambt en uit de omliggende gemeenten. In de ontwerpen zijn vaak tekeningen van kinderen verwerkt. De socialsofa is van oorsprong een initiatief van Karin Bruers uit Tilburg. Zij wilde hiermee meer kleine sociale ontmoetingsplekken creëren in wijken. Het initiatief werd overgenomen in Oost-Groningen toen drie gemeentes werden samengevoegd tot de gemeente Oldambt. Kunstenaars Liesbeth Peeters en Ronald Raaijmakers begeleiden het project.

Nieuwe website

Na een aantal jaren was de website toe aan een opfrisbeurt. Zowel het ontwerp als de gebruiksvriendelijkheid moesten verbeterd worden. Daarom vroeg de organisatie MIRVI een nieuwe website te ontwikkelen. De banken zelf staan nu centraal, met veel foto's van de kleurrijke mozaïeken. Voor de technische realisatie werkte MIRVI samen met Yellow Internetdiensten

Bekijk de website van Socialsofas Oldambt hier.

MIRVI-nieuws