MIRVI blogt, schrijft, werkt, leest en inspireert

Hoe groot is de kans dat een document waar je als vormgever en tekstschrijver aan hebt gewerkt in de Tweede Kamer belandt? Toch gebeurde dat begin deze maand.

Waardigheid en trots

Toen bood staatssecretaris Van Rijn van VWS de Tweede Kamer een onderzoeksrapport aan van Dageraad Advies. Zij deden een vergelijkend onderzoek naar wat de zorg kan leren van elf ouderenzorginstellingen die kwalitatief goede zorg leveren.

Er werd dus eens niet gekeken naar wat er allemaal mis kan gaan in de zorg, maar vooral naar wat er wel goed gaat. En waarom dat dan goed gaat. Het rapport was onderdeel van een voortgangsrapportage van het plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’.

Rapport in stijl

Het was najaar 2016 toen de adviseurs van Dageraad Advies hun onderzoeksrapport al bijna helemaal klaar hadden. Toen werd duidelijk dat het rapport ook in de Tweede Kamer terecht zou komen. En dan is het toch net even belangrijker dat het rapport er ook aantrekkelijk uitziet.

Daarom vroegen ze MIRVI om een sjabloon te ontwikkelen dat aansluit bij de huisstijl van Dageraad Advies. Met dat sjabloon werd het hele rapport ‘in stijl’ gezet.

Vorm en inhoud

Het voordeel van een vormgever die ook tekstschrijver is; direct ook maar even een kritische check gedaan op de taalkundige kwaliteit van het rapport. En zo kwam het rapport uiteindelijk in Den Haag terecht. Nu maar hopen dat het de zorgsector én de regering daadwerkelijk mag inspireren om de zorg voor onze ouderen te verbeteren.

dageraad het hart klopt

MIRVI-nieuws