Calimeromarketing 2.0

Karen Romme

Want zij zijn groot en ik is klein... dit boek van Karen Romme gaat over de kansen die het web 2.0 biedt aan kleine ondernemers, freelancers en ZP'ers. Zoals Romme het zegt: "Door op internet optimaal vertegenwoordigd en actief te zijn, win je met tijd, creativiteit en een beperkt budget de strijd om de klant". Een aanrader dus voor iedere zelfstandig professional.

Trots op klein

Het boek legt uit waarom marketing belangrijk is en hoe je voordeel kunt halen uit het feit dat je klein bent. Romme geeft praktische tips. Van het zorgen voor goede ondersteunende middelen tot het bouwen aan je netwerk. En uiteraard is er aandacht voor het inzetten van sociale media en internet. Het is niet voor niets de 2.0-versie. Waar Calimero zichzelf ooit nogal in de slachtofferrol plaatste ("en da's niet eerlijk, oh nee"), laat Romme zien dat je als kleine ondernemer juist het verschil kunt maken. Iets om trots op te zijn.

Jammer

Zorg voor eersteklas gereedschap, is Rommes tip die mij als vormgever en tekstschrijver erg aanspreekt. Ze wijdt een heel hoofdstuk aan het belang van ondersteunende middelen, zoals een huisstijl, visitekaartje en website. Wat mij betreft verplichte leeskost voor starters, want het helpt om de juiste keuzes te maken, ook met een beperkt budget. Jammer dat ze vervolgens adviseert om een grafisch vormgever nooit de vrije hand te geven om je website te ontwerpen. Een achterhaald idee dat mooi en effectief niet samengaan als een vormgever zich uitleeft. Een goede website ziet er aantrekkelijk uit én communiceert. Dat weet de vormgever 2.0. En natuurlijk geef je je vormgever niet volledig de vrije hand, maar denk je kritisch mee als opdrachtgever.    

In een eierdop

Calimeromarketing 2.0 is een lekker leesbaar boek. Maar wil je sneller kennismaken met de spelregels van Calimeromarketing? Dan is er de eierdop-versie, met een gemiddelde leestijd van 1 uur. Na dat uur kun je natuurlijk altijd nog beslissen om verder te lezen in de uitgebreide versie. 

calimero

Verder lezen

Boek hebben? Kijk op managementboek.nl

Boekentip