Bloggen als een pro

Elja Daae

Wil je snel weten hoe je succesvol kunt bloggen? Dit boek uit de serie Digitale trends en tools in 60 minuten van Haystack en Frankwatching helpt je op weg. Volgens de schrijfster ligt een succesvol blog voor iedereen binnen handbereik, zolang je je richt op 3 zaken:

  1. Authenticiteit
  2. Focus
  3. Toewijding

Het gaat niet over vorm, inhoud en trucjes

De nadruk ligt in het boek dus niet op vorm, inhoud en trucjes, aldus Eljaa. Toch geeft ze tussendoor ook tips over de vorm die je kunt gebruiken voor je blog: "Gebruik een informele toon, want 'u' schept afstand" en "Gebruik afbeeldingen, want mensen zijn visueel ingesteld". Ook aan de inhoud wordt gedacht: "Geef je blog focus door een bepaald concept te kiezen. Bijvoorbeeld: altijd interviews, filmpjes, gedichten of foto's."

Het boek sluit af met 8 blogtips. Je zou bijna denken aan trucjes, maar de tips zijn best welkom als extra inspiratie. Zo komt ze met de tip om gastbloggers in te schakelen. Zo hoef je niet alles zelf te schrijven en zorg je bovendien voor meer afwisseling.

Laat je inspireren

Kan ik na het lezen van dit boek nu ook echt bloggen als een pro? Niet meer dan daarvoor denk ik. Maar ik ben me wel meer bewust dat het vooral een kwestie is van doen. En focus helpt. Bovendien ben ik weer flink geïnspireerd door andere bloggers, want het boek staat vol met blogvoorbeelden.

Dus zoek je ook inspiratie voor je blog? Ik vind de volgende blogs de moeite waard (voor de vorm of de inhoud - jij mag kiezen):

octavie

Verder lezen

Boek hebben? Kijk op managementboek.nl

Boekentip