MIRVI ontwerpt, schrijft en redigeert

vindbaarheid-artikel

Hoe maak ik mijn website vindbaar?

Met de juiste zoektermen en goede webteksten ben je beter te vinden op internet en kun je makkelijker nieuwe klanten trekken. MIRVI kan je helpen door het schrijven van lekker leesbare webteksten die bovendien goed gevonden worden.

Google wordt steeds slimmer

Een paar jaar geleden was het niet zo moeilijk om online vindbaar te worden. Je propte je webteksten vol met slimme zoektermen, haalde wat technische trucs uit en klaar was Kees. Tegenwoordig is Google een stuk slimmer: trucjes worden afgestraft en er wordt veel meer gekeken naar hoe relevant jouw website écht is. Google stelt de bezoeker voorop. Die houdt niet van trucjes en teksten die volgestopt zijn met zoekwoorden. De bezoeker houdt gewoon van lekker leesbare teksten die voor hem relevant zijn.

Hoe maak je je teksten lekker leesbaar?

Teksten worden lekker leesbaar door gebruik te maken van korte alinea's, beschrijvende kopjes en korte opsommingen. Zo worden teksten beter scanbaar en weet de bezoeker sneller of jouw website voor hem relevant is. Daarnaast kun je de vindbaarheid verbeteren door belangrijke zoekwoorden te verwerken in de webteksten. Maar wel met mate. Voorop staat dat de teksten lekker leesbaar blijven.

Wat je verder nog kunt doen

Ook met de vormgeving kun je je website aantrekkelijker maken. Door gebruik te maken van aansprekende beelden, goed leesbare lettertypes en voldoende witruimte. En natuurlijk kun je je website beter vindbaar te maken, door meer technische aanpassingen, bijvoorbeeld:

Denk ten slotte eens aan je aanwezigheid op sociale media. Relevante berichten op LinkedIn, Twitter of Facebook, met links naar je website, vergroten je zichtbaarheid en maken je beter vindbaar.

Ook je online vindbaarheid vergroten?

Wil jij je webteksten verbeteren en bovendien beter vindbaar maken? Neem dan contact op met MIRVI en informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact op