Financiën voor Jip en Janneke

MIRVI houdt van jip-en-janneketaal. De Vlaamse Vera Smets ook: zij maakt financiële zaken eenvoudig en traint niet-financiële medewerkers van grote bedrijven. Daarmee wil ze een brug slaan tussen de financiële en de niet-financiële medewerker in het bedrijfsleven. In de trainingen maakt ze gebruik van haar eigen boek: Finance is fun! Ze schreef het boek al in 2000, maar na 15 jaar vindt ze het tijd om het boek te herschrijven en opnieuw vorm te laten geven. Hiervoor neemt Vera MIRVI in de arm.

Boeken maken is fun!

Als Vera helemaal klaar is met de nieuwe teksten, kan ik aan de slag. De eerste ontwerpen en ideeën praten we samen door en daarna begint het echte werk: de teksten redigeren en het boek vormgeven. En omdat Vera haar trainingen in zowel het Nederlands als Engels en Frans geeft, komt er ook een Engelse en Franse versie van het boek: Decoding financial management en Le management financier déchiffré. Het boek wordt ‘on demand’ geprint elke keer dat Vera weer een stapeltje nodig heeft voor haar trainingen. Dat scheelt in opslagruimte en met een drukker in de buurt is dat lekker makkelijk.
Vera Smets

Finance is fun online

Als het boek volledig in een nieuw jasje is gestoken, wordt het ook tijd om de website te vernieuwen. Vera vraagt mij om een nieuwe huisstijl te ontwikkelen én een nieuwe website. In het nieuwe logo staat ‘Finance is fun’ centraal, letterlijk en figuurlijk. De officiële bedrijfsnaam Fincover wordt een onderschrift bij het logo. De huisstijlkleur groen blijft, maar wordt wel wat opgefrist.

logo Finance is Fun!

‘If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough’. Deze uitspraak van Einstein is Vera uit het hart gegrepen. Haar no-nonsense aanpak is het uitgangspunt voor de nieuwe website. Bondige teksten, een heldere vormgeving en filmpjes & spelletjes voor de fun-factor. MIRVI maakt daarvoor een ontwerp op maat, Smeedijzer Internet zorgt voor de technische realisatie van de Joomla!-website in 3 talen.

 

website Finance is Fun

Website in ontwikkeling

In de jaren die volgen wordt de website steeds verder ontwikkeld. Waar de website in eerste instantie vrij statisch is, raakt Vera niet lang daarna besmet door het online marketing-virus. Vol enthousiasme stort ze zich op het bloggen en vloggen en wordt ze steeds actiever op social media. Ze ontwikkelt online trainingen en heeft inmiddels haar eigen filmstudio. Ook haar website ontwikkelt zich mee. Ontdek het zelf: finance is fun!

Ik schrijf vaak en kan ook een aardig woordje ‘computerpraten’. Maar Mirjam tilt mijn werk naar een veel hoger niveau. Wanneer ik haar saus op mijn werk in de mail vind, dan word ik daar zo blij van! Zij maakt wat ik doe zo veel mooier en beter. Bovendien is ze ook bloedeerlijk en supercorrect. Ik woon en werk in Antwerpen. Ik heb dus tientallen vormgevers in mijn buurt. Maar geen Mirjam. She rocks!
Vera SmetsFinance is fun!

 

MEER QUOTES