Serie folders voor Insite Security

Van 2013 tot 2017 werkt MIRVI voor het Groningse Insite Security, specialist in informatiebeveiliging. Nadat Insite Security het Haarlemse ITsec overneemt, gaan de twee in 2018 samen verder als Qbit. In de jaren daarvoor maakt MIRVI een serie folders voor Insite Security. In elke folder staat een van de diensten van Insite centraal.

Doorvragen totdat je het begrijpt

De adviseurs van Insite Security zijn specialisten in bijvoorbeeld pentesten, social engineering, phishing en DigiD-beveiliging. Maar hoe maak je nou een verhelderende folder over zo’n onderwerp als je er zelf geen verstand van hebt? Door in gesprek te gaan met de medewerkers en net zo lang door te vragen totdat je begrijpt hoe zij hun klanten helpen. Ik verplaats me in de klant en zoek naar de antwoorden op alle vragen die ik maar kan bedenken.

Van inhoud naar vormgeving

Zo ontstaat er langzamerhand een verhaal dat vormgegeven kan worden. We kiezen voor folders op A4-formaat. Dat biedt lekker veel ruimte voor tekst, maar ook voor foto’s en illustraties. Een logo heeft Insite Security al als ik voor ze aan de slag ga. MIRVI ontwikkelt een huisstijl die past bij het bedrijf, daarbij geïnspireerd door de website. Zo ontstaat er een heldere lijn en heeft Insite een mooie serie folders waarmee ze zich kunnen presenteren aan (potentiële) klanten.