Ontwerp infographic voor DCP

DCP is specialist in het bedrukken van plastic passen. Voor veel winkels en online shops verzorgen ze dan ook de levering van cadeaukaarten en alles wat daarbij komt kijken. Per 1 januari 2019 veranderen de btw-regels rondom cadeaukaarten. Om klanten hierover te informeren, publiceert DCP een speciaal blog over de belangrijkste wijzigingen. Omdat de nieuwe regels redelijk complex zijn, maakt MIRVI een verhelderende infographic.

Zo werkt het

Om de infographic te kunnen maken, verdiep ik mij eerst in het onderwerp. Ik haal de belangrijkste elementen uit de achtergrondinformatie die ik van DCP krijg en zoek iconen die daarbij passen. Ik breng structuur aan in alles wat ik verzameld heb en langzamerhand ontstaat er een logisch en beeldend verhaal. De huisstijl van DCP heb ik zelf gemaakt, dus die pas ik toe op de infographic. Marketingman Harald geeft feedback en als de puntjes op de i gezet zijn, kan de infographic verspreid worden.

Klanten informeren

Onderdelen van de infographic worden als illustratie toegevoegd aan het blog en de infographic wordt daar beschikbaar gesteld als download. Ook in de nieuwsbrief (zie ook het project nieuwsbrieven) die DCP naar zijn relaties stuurt, krijgen blog en infographic prominent aandacht. En natuurlijk worden de sociale media niet vergeten.

Download de complete infographic op de website van DCP.

Een detail uit de infographic:

detail infographic voor DCP