Taalworkshop

De directeur van een van de locaties van openbare scholengemeenschap Singelland wil de teksten van zijn schoolgids graag laten herschrijven. Het moet vooral ‘lekker leesbaar’ worden. Communicatieprofessional Astrid van Nieuwenhoven vraagt MIRVI een handje te helpen.

Workshop ‘actief en helder schrijven’

De start van het project is een workshop ‘actief en helder schrijven’. Natuurlijk met de nodige theorie, maar ook met veel concrete tips om teksten eenvoudig, beknopt en lekker leesbaar te maken. En omdat schrijven uiteindelijk een kwestie van doen is, oefenen we met voorbeeldzinnen, gedeeltelijk uit teksten van de school zelf. Een workshop op maat dus.

Aan de slag

Na alle tips en adviezen herschrijven we elk een gedeelte van de schoolgids en voegen die daarna samen. Ik geef feedback op de teksten van Astrid en samen maken we er één geheel van.

Astrid over de workshop:

Een workshop als deze is erg fijn om je eigen schrijven weer eens even kritisch onder de loep te nemen. Al een paar dagen na de workshop paste ik de aangeleerde technieken in de praktijk toe bij het schrijven van een wervende tekst. Wat een heerlijk gevoel gaf dat! Iedereen heeft zijn eigen schrijfstijl, maar er zijn nu eenmaal richtlijnen die een tekst actief, doelgericht en daadkrachtig maken. Deze workshop helpt je daarbij en zet je 'op scherp'. Top!
Astrid van NieuwenhovenSingelland

 

MEER QUOTES